2012. május 30., szerda

Kapucíner szelet


Sikerült megint egy kis "ocsmányságot" sütnöm... Nem szeretem a gyári tortabevonók ízét, úgyhogy mindig házilag igyekszem főzni valamit helyette, viszont az a krém tetejű dolgokon nem szilárdul meg. Mivel ezt itthonra sütöttem, semmi gond, csak épp nem túl szép. Ha valaki szereti a kávét, akkor annak ez a sütemény nagyon be fog jönni. Puha a tészta, finom a krém...
A sütigyár.hu-ról származik a recept. Kb. 25x35-ös tepsiben sütöttem, ha valaki vastagabb tésztát akar, kisebb tepsiben kell készíteni, és akkor a krémréteg is vastagabb lesz.

Hozzávalók:  
tészta: 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 dl étolaj, 6 evőkanál liszt, fél csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaópor.
krém: 1 evőkanál darált kávé, 5 dl tej, 2 csomag tejszínízű pudingpor, 150 g porcukor, 1 evőkanál kakaópor, 250 g margarin.

A tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, a lisztet, a sütőport, a kakaóport, végül a tojások keményre felvert habját. A masszát kikent tepsibe öntjük, és megsütjük. A krémhez 5 dl tejben felfőzünk 2 csomag tejszínízű (vagy vaníliás) pudingport. Amikor kihűlt, összekeverjük a porcukorral kikevert margarinnal, és kétfelé vesszük. Az egyik felébe 1 evőkanál kakaóport, a másik felébe 1 evőkanál darált kávét keverünk. A tészta tetejére először a fehér, majd a barna krém kerül. A krém tetejére csokimázat öntünk.
Én vaníliás pudingport használtam, és a krém első felébe nem tettem kakaóport. Az első fél maradt vaníliás, a másik fél lett kávés. Az eredeti recept 250 g cukrot ír a krémhez, de nekem ez a 150 g is majdnem túl sok. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése