2012. május 5., szombat
Zöldséges lepénykék
A napilapunkhoz kéthetente jár egy Gasztromagazin nevű melléklet, a legújabban találtam ezt a receptet. A Lidlben kapható francia zöldségkeveréket (kukorica, sárgarépa, zöldborsó) használtam hozzá. Tartottam attól, hogy sütés közben sok zsiradékot magába fog szívni, de tévedtem, mert egyáltalán nem lett olajos.
Salátával, főzelékkel vagy akár tört burgonyával, főtt rizzsel is nagyon finom lehet. Mi salátával ettük.
Akármilyen zöldségből készíthető, szerintem frissből is.
Hozzávalók:
700 g fagyasztott vegyes zöldség,
3 tojás, só, bors, 100 g liszt, 4 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.
A fagyasztott zöldséget olvasszuk ki, majd pépesítsük egy kicsit. Egy tálban verjük fel a tojást, adjuk hozzá a zöldségpépet, a lisztet és a zsemlemorzsát. Jól dolgozzuk össze, majd sózzuk és borsozzuk. Ha túl hígnak találjuk a masszát, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Kézzel formáljunk kis lepénykéket, majd forró olajban süssük át mindkét oldalát.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése