2012. május 12., szombat
Fahéjas, mazsolás-diós kenyér
A kenyérsütőnk használati útmutatója tartalmaz néhány receptet is, ez az egyik. Valószínű, hogy normál sütőben is elkészíthető, én a gépet használtam. Natúron vagy vajjal, lekvárral megkenve is nagyon finom.
Néhány hozzávaló ml-ben szerepel a listán, úgyhogy kell hozzá egy térfogatmérő edény.
Jó, ha van kéznél plusz tej, mert lehet, hogy még egy kicsit adni kell a tésztához, hogy középkemény legyen.
Hozzávalók:
280 ml tej, 2 evőkanál margarin,
3 csapott teáskanál só, 1 teáskanál fahéj,
2,5 evőkanál méz, 920 ml liszt,
7 g szárított élesztő, 120 ml mazsola,
120 ml darabolt dió/mogyoró.
A hozzávalókat a megadott sorrendben öntjük a kenyérsütő tartályába. Ha kristályos a mézünk (főleg a repce- és a napraforgóméz), akkor langyosítsuk fel egy kicsit, hogy ne legyen kőkemény. A mazsolát és a diót akkor adjuk a tésztához, amikor már majdnem kész a gép a dagasztással (a kelesztés előtt közvetlenül), mert így még bele fogja keverni a tésztába, de nem zavarja a tészta összeállítását. Rövid programon süssük (kb. 2 óra, kelesztéssel együtt). Fahéj helyett lehet mézeskalács- vagy muffin-fűszerkeveréket is használni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése