2012. május 14., hétfő

13 kanalas sütemény



Könnyű kis sütemény, elkészítés és állag tekintetében is. A végtelenségig variálható. Első olvasatra rengetegnek tűnik bele az olaj, de tényleg ennyi kell. Fogalmam sincs, hogy melyik újságból származik a recept, pedig valamiből kivágtam.

Hozzávalók:
13 evőkanál liszt, 10 evőkanál cukor,
9 evőkanál tej, 13 evőkanál olaj,
4 tojás, 1 csomag sütőpor, gyümölcs.

Egy tálba mérjük a lisztet, a cukrot, az olajat, a tejet és a sütőport. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a lisztes keverékhez adjuk, a fehérjét pedig habbá verjük. A habot két részletben keverjük a tésztához, az első felénél nem baj, ha durvább mozdulatokkal keverjük, de a második felével már óvatosabban bánjunk. Kizsírozott, lisztezett (vagy csak sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük, megszórjuk idénygyümölcsökkel. Kb. fél óra alatt 180°C-on megsütjük. Ha nem ragad a beleszúrt fogpiszkálóra nyers tészta, akkor kész. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Az eredeti receptben a cukorból is 13 evőkanálnyit ír, én annyival is sütöttem, de nekem az már túl édes. Ezért se szórtam meg porcukorral. Reszelt almát és mazsolát használtam hozzá. A tésztába reszelhetünk citrom- vagy narancshéjat is, rakhatunk bele fahéjat, kakaót, bármit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése