2012. május 10., csütörtök

Csokoládés pohárkrém



Mostanában nem főztem igazán, mert próbálom eltüntetni a mélyhűtőből a főtt ételt, viszont ma már nagyon szerettem volna valami csokis dolgot enni. A Spektrumon láttam korábban Nigella Lawson valamelyik sorozatát, már nem emlékszem, hogy melyiket, és az egyik adásban elkészítette ezt a süteményt. Mert szerintem ez inkább sütemény, mint krém, de ez lényegtelen is. Ami lényeges, az az, hogy egyszerű, gyors és finom.

Hozzávalók:
125 g csokoládé, 125 g vaj/margarin,
2 tojás, 150 g cukor, 3 evőkanál liszt.

A csokoládét olvasszuk fel a vajjal vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben (vigyázzunk, hogy ne égjen meg). Kivajazunk négy darab tűzálló, kétdecis formát (esetleg bögrét). Keverjük el a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, és öntsük bele a vajas csokoládét. Dolgozzuk össze csomómentesre (maradjon folyékony a tészta), majd kanalazzuk a kivajazott formákba. A formákat állítsuk egy tepsibe, és 200°C-on kb. 20-25 perc alatt süssük készre a tésztát. A közepe maradjon lágyabb, de azért ne legyen nyers.
Nem kell bele sütőpor.
Ha nem fém, hanem agyag formákban sütök, akkor sose melegítem előre a sütőt, mert tartok attól, hogy a forma nem bírja a hirtelen hőmérséklet-változást és széttörik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése