2012. május 17., csütörtök

Gombás makaróni


A mennyiségeket arányosan lehet változtatni, mert négy főre 200 g makaróni az én családomban nem elég. Nem egy látványos étel, viszont annál finomabb. Nagyon gyorsan elkészül, nem is bonyolult.

Hozzávalók:
200 g makaróni/spagetti, 200 g gomba,
50 g vöröshagyma, 20 g paradicsompüré,
1 dl tejföl, 30 g reszelt sajt, só, bors.

A makarónit sós vízben kifőzzük. Közben az apróra vágott gombát reszelt hagymán megpároljuk, és amikor zsírjára sült, hozzákeverünk egy kanál paradicsompürét. Sózzuk, borssal ízesítjük, hozzákeverjük a tejfölt, egyszer felforraljuk. Elvegyítjük a főtt tésztával és jól megforrósítva, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése