2012. május 25., péntek
Mexikói szelet
Az eredeti sütemény tetején nincs bevonat. Nekem viszont nagyon üresnek tűnt úgy, inkább főztem rá csokimázat. Kicsit morzsálódott a tésztája, de nagyon finom.
Hozzávalók:
tészta: 500 g liszt, 1 csomag sütőpor, 2-3 evőkanál tej, 220 g margarin, 150 g porcukor, 2 tojás sárgája, 1/2 citrom reszelt héja.
töltelék: 2 dl tej, 30 g porcukor, 1/2 dl rum,
20 g vaníliás cukor, 100 g margarin,
2 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál keserű kakaópor.
A tészta hozzávalóit egy tálba öntjük és összegyúrjuk, ezután három részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk az első harmadot, egy tepsi hátuljára sütőpapírt fektetünk, arra terítjük a tésztát, és így sütjük meg egyesével mindhármat, kb. 10 perc alatt 210°C-on. (Ha valakinek van sütőlapja, akkor azzal sokkal egyszerűbb a dolog, nem kell megfordítani.) A töltelékhez a legkevésbé szépen sikerült tésztalapot egy tálba tördeljük, körömnyi darabokra. A tejet összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, langyosra melegítjük és az összetört tésztadarabokra öntjük a többi hozzávalóval együtt, majd jól kikeverjük. Ha még folyós az állaga, hagyjuk szikkadni egy kicsit, hogy a tésztadarabok beszívják a nedvességet. Ezután egy tálcára fektetjük az egyik tésztalapot, megkenjük a töltelékkel, és a legszebb tésztalappal borítjuk le. Lefedjük egy tálcával, arra egyenletesen súlyt (kb. 1-2 kg) teszünk, és hűvös helyen pihentetjük legalább 5-6 órát (egész éjszakára még jobb). A súly miatt szép egyenletes lesz a sütemény.
Leönthetjük csokimázzal (http://hunvamp.blogspot.hu/2012/05/hazi-csokimaz-ez-maz-szinte-mindig.html) illetve megszórhatjuk porcukorral.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése