2014. február 6., csütörtök

Sonkás-sajtos omlett

Nem egy nagy durranás omlettet sütni akár fejből is, de ez innen van: http://www.laurainthekitchen.com/recipes/ham-and-cheese-omelette/
Laurának van egy főzős csatornája a youtube-on, nagyon jó, főleg olasz kajákat szokott készíteni, csak nem bírom a nő hangfekvését. De az ételek megérik, hogy végignézzem a videóit. Angolul van a weboldala és a videói is, kell hozzá nyelvtudás.

Hozzávalók fejenként:
2-3 tojás, egy evőkanál tej, só, bors, vaj, sonka, sajt.

Egy serpenyőben feltesszük melegedni a vajat, közben felverjük a tojásokat a tejjel, sózzuk, borsozzuk. Amikor meleg a vaj (de nem forró), akkor ráöntjük a tojást. A megszilárduló széleket behúzogatjuk a serpenyő közepére, hogy a nyers tojás a helyére folyjon. Nem kell kavargatni. Amikor már megszilárdult az omlett, de a közepe még nedves, megszórjuk reszelt sajttal, sonkával, és félbehajtjuk. Ha pirosabban szeretjük, akkor hagyhatjuk még egy kicsit a tűzön. Amikor kész, tányérra csúsztatjuk és tálaljuk.
A sajt és a sonka helyett egyéb dolgokkal is meg lehet szórni. Gyors és könnyű étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése