Anyu nem így készíti a krumplilevest (ebből kifolyólag én sem), úgyhogy nekem ez egy új variáció, azért töltöm fel. Teljesen más íze van, mint a mi verziónknak, majd egyszer azt is lefényképezem. Nekem ez is ízlik, és nagyon egyszerű leves.
Hozzávalók:
500 g burgonya, 20 g zsír, 20 g liszt, 1 kis fej vöröshagyma, zöldpetrezselyem, zellerlevél, 1 kanál tejföl, őrölt paprika, só.
A meghámozott burgonyát karikákra vagy kockákra vágjuk. A zsírból és a lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk, adunk hozzá egy kis fej apróra vágott hagymát, kevés paprikát, hozzátesszük a burgonyát, azzal egy pár percig pirítjuk, vízzel felöntjük. Gyenge tűzön kb. 30 percig főzzük (amíg megpuhul a krumpli). Főzhetünk bele ízesítőnek zellert, petrezselymet, leveszöldséget, zöldpaprikát, paradicsomot. Tálaláskor egy kanál tejföllel ízesíthetjük.
Répát főztem bele, semmi petrezselyem vagy zeller. Jó lett.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése