Olyasmi íze van, mint a gombapörköltnek, csak nem nokedlivel, hanem tésztával. Nekem tetszik, bár nehezen tudom elképzelni, hogy van olyan tésztaétel, ami nem jön be.
Hozzávalók:
500 g csiperkegomba, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 2 evőkanál vaj, 400 g szalagtészta, 2 teáskanál (csípős) pirospaprika, 250 ml zöldségleves, 125 g tejföl, 2 evőkanál citromlé, 1 csokor petrezselyem.
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymákat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Egy nagy fazékban sós vizet forralunk, abban kifőzzük a tésztát a csomagolás utasításai szerint. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, üvegesre pároljuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gombát, és közepes tűzön kb. 5 percig sütjük. Paprikával fűszerezzük. Hozzáöntjük a zöldséglevest, és erős tűzön a felére forraljuk vissza a folyadékot. Ekkor tejföllel, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. A petrezselymet apróra vágjuk, a felét a szószhoz adjuk. Tányérokra szedjük a tésztát, rátesszük a szószt, és megszórjuk petrezselyemmel.
Nálam elmaradt a petrezselyem, anélkül is finom. Nem csípős paprikát használtam, de ez a képen úgyse látszik.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése