2014. február 27., csütörtök

Pizza leveles tésztából

Normál esetben egyszerű kelt tésztával készítjük itthon a pizzát, és paradicsomszószt kenünk a tészta tetejére, de most egyikőnknek se volt kedve a tésztakészítéshez.
Kivettem a mélyhűtőből két csomag leveles tésztát, kicsit kiengedtem őket (csak annyira legyen puha a tészta, hogy éppen nyújtható legyen). Lisztezett deszkán kinyújtottam őket egy-egy tepsi méretére, és két, sütőpapírral borított tepsibe tettem a tésztát. Ezután kb. két deci tejfölt elkevertem némi sóval, borssal, bazsalikommal, belenyomtam egy méretes gerezd fokhagymát. Ezzel kentem meg a tésztát (szóval most nem paradicsomos alappal készült a pizza), megszórtam őket konzerv kukoricával. Az egyik tepsibe kolbászt szeleteltem, a másikba sonkadarabokat szórtam, majd reszelt sajttal borítottam őket. Előmelegített sütőben addig sütöttem a pizzákat, amíg kellően megpirult a tetejük (ennyi idő alatt a tészta is megsül).
Nagy meglepetésemre a családnak jobban ízlik ez, a leveles tésztás verzió, mint a kelt tésztával készült. Egyébként nekem is, és sokkal gyorsabban el is készül, mert maga a tésztakészítés kimarad. Gyakorlatilag olyan alappal és feltéttel készíthetjük, amilyennel akarjuk. Finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése