Nem szeretem a répát, emiatt még sose próbáltam répatortát sütni. Ennek is eljött a napja, és azt kell mondanom, hogy nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Egyáltalán nem érzik rajta a répa íze, a dióé sokkal inkább, pedig most meg se pirítottam. Az a narancsos mascarpone (vagy egyéb, nem sózott krémsajt) a tetején sokat dob rajta.
Mivel ez a recept is az internetről származik (http://divany.hu/alapkonyha/2013/03/22/repatorta_nincs_repaize_viszont_finom/), nem gépelem be ide a részleteket. Ajánlom kipróbálásra, nálunk valószínűleg rendszeresen meg fog fordulni az asztalon. Az én tortámon látszanak a répadarabok, mert viszonylag durvára reszeltem, de ez senkit nem zavar, sőt. Jól néz ki, és finom narancsos.
Az egyetlen, ami meglepett, hogy alacsonyabb lett a torta, mint gondoltam. 22 cm átmérőjű formában sütöttem, és a tetején lévő krémmel együtt is kb. 5 centi magas az egész. Ez persze semmit se von le az értékéből, de nyugodtan süthettem volna dupla adagot is.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése