2014. február 10., hétfő

Mézes-mustáros csirke

Eddig még egyetlen húsétel se szerepel a blogon, úgyhogy ideje volt. Ez a recept is Laura Vitalétól származik: http://www.laurainthekitchen.com/recipes/honey-mustard-sauteed-chicken/

Hozzávalók:
4 darab csirkemell, egy evőkanál olaj, egy evőkanál vaj, só, bors, egy vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél csésze húsleves, egy evőkanál méz, egy evőkanál (barna)cukor, egy evőkanál darabos és 2 evőkanál normál mustár, 2 evőkanál petrezselyem.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon, és pár perc alatt pirítsuk meg őket az olajban. Vegyük ki egy tányérra a húsokat, adjuk a maradék olajhoz a vajat, tegyük bele a felkockázott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, és 4-5 percig pirítsuk. Egy kisebb tálban keverjük össze a húslevest, a mustárokat, a cukrot, a mézet és az apró kockákra vágott fokhagymát. Öntsük ezt a szószt a vöröshagymára és forraljuk fel. Tegyük bele vissza a húsokat, és főzzük az egészet együtt addig, amíg a csirke meg nem fő, és a szósz besűrűsödik. Szórjuk meg petrezselyemzölddel és tálaljuk.
Nekem úgy tűnik, hogy Lauránál a folyadékmennyiség nem ugyanaz, mint nálam, mert próbálkoztam már egy süteményével, és ahhoz sokkal több vizet kellett adnom, mint a megadott. Ennél a receptnél is több húslevest adtam hozzá, kb. 2-2,5 decinyit. Mustárom csak hagyományos volt itthon, abból használtam három evőkanálnyit. Rizzsel vagy krumplipürével esszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése