2013. május 22., szerda

Fahéjas falat


Egész nap esős idő van, úgyhogy nekiálltam sütögetni. Ez a sütemény egészen máshogy néz ki megsülve, mint nyersen, mert úgy még teljesen beborítja a fahéjas dió, készen viszont már csak foltokban.

Hozzávalók (kb. 25 darabhoz):
160 g liszt, 1 tojás, 120 g cukor, 120 g vaj, 70 g (pekán)dió, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só.

A sütőt 190°C-ra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A lisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A vajat és a cukrot egy másik tálban robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, fehéredésig keverjük. Belekeverjük a száraz adalékokat, sima tésztát gyúrunk. A finomra vágott pekándiót és a fahéjat tálba rakjuk. Diónyi nagyságú folyókat formázunk, a fahéjas-pekándiós keverékbe forgatjuk, és egymástól 5 cm távolságra a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre tesszük. Aranyszínűre sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Nekem egy kicsit több fahéjas-diós keverékre volt szükségem, hogy elég legyen. Finom és jól is néz ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése