Ha már egyszer úgyis be van melegedve a sütő, inkább készítek többfélét, minthogy egy recept mennyiségeit duplázzam-triplázzam. Úgyis rengeteg a recept, ha mindet ki akarom próbálni, akkor tepernem kell.Hozzávalók (10-12 darabhoz):
40 g liszt, 1 tojás, 40 g cukor, 60 g vaj, 1 evőkanál nescafe, 25 g dió, 1/2 teáskanál vaníliaaroma, csipetnyi só.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk egy sütőlemezt. A vajat, a cukrot és a nescafét tálba rakjuk, és robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojást, elkeverjük. Beletesszük a lisztet és a sót, a finomra vágott diót és a vaníliaaromát. Teáskanállal, egymástól 5 centire halmokat rakunk a sütőlemezre. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük. Néhány percig még a sütőben hagyjuk. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Nem tudom, hogy lehet aranyszínűre sütni, mert nekem a nyers tészta is eléggé barna volt. A lényeg, hogy ez is gyors és egyszerű. Sütés közben széttottyad, szóval nagyobb távolságra kell őket rakni egymástól. Finom, jó kávés íze van, bár nem szép. Arra azért vigyázzunk, hogy ne legyen csomós benne a nescafé. Én erre nem figyeltem, látszanak is a csomók a képen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése