2013. május 12., vasárnap

Meggyleves


Ez a hagyományos mód, ahogy gyümölcslevest szoktunk készíteni. Nagyon egyszerű, szerintem gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel elkészíthető, az is lényegtelen, hogy mirelit vagy friss-e a gyümölcs. Én fagyasztott meggyet használtam.

Hozzávalók:
500 g kimagozott meggy, 150 g cukor, só, fahéj, citromhéj, 1 dl tejföl, egy evőkanál liszt.

A meggyet másfél liter sós, cukros, citromhéjjal és fahéjjal ízesített vízben 2-3 percig főzzük (forraljuk), majd a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük. Néhány percig forraljuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
A tejfölös liszthez engedjünk vizet is, hogy viszonylag híg legyen a habarás, különben amikor a forró levesbe keverjük, úgy fog kinézni, mintha nokedlit főztünk volna bele, annyira összecsomósodik.
Vannak gyümölcsök, amiket nem kell percekig főzni, csak éppen felforralni, különben szétfőnek. Ilyen pl. a sárgabarack és az eper.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése