2013. május 17., péntek
Mandulás-fahéjas gyönyör
Egy fémdobozba tettem ezeket a kekszeket, úgy nem fogják beszívni a nedvességet a levegőből. És még jól is néznek ki a dobozban.
Hozzávalók (25 darabhoz):
3 evőkanál liszt, 1 evőkanál kukoricaliszt, 3 tojásfehérje, 120 g cukor, 3 evőkanál olvasztott vaj, 120 g mandula, 1 evőkanál mandulaaroma, 1 teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só.
A durvára vágott mandulát, a cukrot, a lisztet, a kukoricalisztet és a sót tálba szórjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a mandulaaromát és a fahéjat. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket. Jól összegyúrjuk. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. Két sütőlemezt alufóliával kibélelünk. A tésztából fél evőkanálnyi halmokat rakunk a sütőlemezre 5 cm távolságra. 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Tényleg távol kell rakni őket egymástól, mert sütés közben terjed a tészta. Nem egy dekoratív sütemény, de finom, enyhén ragacsos állaga van a közepének.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése