2013. június 2., vasárnap
Zabos-mazsolás halom
Hozzávalók (kb. 45 db):
160 g liszt, 1 tojás, 90 g barnacukor, 90 g cukor, 120 g vaj, 50 g zabpehely, 50 g mazsola, 70 g mogyoró, fél teáskanál vaníliaaroma, fél tk. szódabikarbóna, fél tk. só.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk három sütőlemezt. A lisztet, a szódabikarbónát és a sót tálba szitáljuk. A vajat, a cukrot és a barnacukrot egy másik tálban robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Hozzáadjuk az aromát, a tojást, és fehéredésig keverjük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a zabpelyhet, a mazsolát, a durvára vágott mogyorót. A tésztát átgyúrjuk. Egymástól 5 cm távolságra púpozott teáskanállal halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt lemezre. 12-15 perc alatt világosbarnára sül. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Vigyázzunk, hogy ne adjunk hozzá túl sok szódabikarbónát, mert érezni fog a kész süteményen az íze. Egyszerű, gyors, és ízlik.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése