2013. május 6., hétfő
Francia hagymaleves
Nem vagyok egy nagy levesevő, de állandóan fogyni akarok, és most azt vettem a fejembe, hogy ha több levest és kevesebb egyebet ennék, akkor akár csökkenhetne is a súlyom. Úgyhogy elkezdek leveseket főzni.
Hozzávalók:
4 közepes nagyságú vöröshagyma, 30 g vaj, egy evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, só, törött bors, egy csokor zöldhagyma vagy egy csokor snidling, 100 g reszelt sajt.
A kockára vágott vöröshagymát a kétfajta zsiradékban, fedő alatt üvegesre pároljuk, és mielőtt pirulni kezdene, meghintjük a liszttel. Másfél liter hideg vízzel engedjük fel, fűszerezzük, és lefedve, lassan, egy óra hosszat főzzük. Végül áttörjük, és vagy főzünk benne 5 percig egy csokor, hüvelyknyi darabokra vágott újhagymát, vagy tányérokba merjük az áttört levest, és a tetejét finomra vágott metélőhagymával hintjük meg. Illik hozzá - külön tálkában - reszelt sajtot is adni, hogy ki-ki saját ízlése szerint gazdagíthassa vele a levesét.
Egy kézi mixerrel pürésítettem egy kicsit, bár elég jól szétfőtt benne a hagyma. Nekem hiányzik hozzá a kenyérkocka vagy a pirítós, de így is finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése