2012. október 29., hétfő

Gyümölcskenyér



Egy újságkivágás a forrás. Le lehet önteni csokival, megszórni porcukorral, ahogy tetszik. Ez egy kuglófformában sült, normál esetben őzgerincben vagy püspökkenyérformában készül. Nem nagy a tésztamennyiség, úgyhogy ha vendégeket várunk vagy nem csak egy napra valónak sütjük, akkor inkább duplázzuk meg a mennyiségeket.

Hozzávalók:
150 g liszt, 125 g margarin, 5 púpozott evőkanál porcukor, 150 g vegyes kandírozott gyümölcs, 3 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja.

Két csapott evőkanálnyi liszttel meghintjük a felkockázott, cukrozott gyümölcsöket, és félretesszük őket (így nem fognak lesüllyedni a tészta aljára, de nekem enélkül se). A szobahőmérsékletű margarint a porcukor fokozatos hozzáadásával habosra kikeverjük, majd az egész tojásokat egyenként hozzáadjuk. Amikor egynemű a tojásos massza, lazán belekeverjük a sütőporral elegyített lisztet, majd az ízesítőket és a kandírozott gyümölcsöket adjuk hozzá. A tésztát kikent, lisztezett formába töltjük, és előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 perc alatt készre sütjük. Sütés után a formából kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni.
Ha reszelünk bele citromhéjat, nagyon finom. Én 5-5 deka citrom-, narancshéjat és mazsolát adtam hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése