2012. október 20., szombat

Csokis-körtés puding



A mi magyar felfogásunk szerint ez nem puding, hanem inkább kakaós piskótával leöntött körte. Amennyiben valaki ért angolul, ajánlom a youtube-ot, mert rengeteg videó van fent, amikből jó kis dolgokat lehet összeütni. Ez a recept egy Nigella Lawson darab (chocolate pear pudding). Nem először készült, nagyon szeretjük, és gyorsan el is fogy. Szerintem más gyümölccsel is finom lehet, csak ne olyannal próbálkozzunk, ami hő hatására percek alatt meglottyad.

Hozzávalók: 
kb. 5-6 darab közepes körte (vagy két doboz körtekonzerv), 150 g vaj, 125 g liszt, 125 g cukor, 1 teáskanál sütőpor, 1/4 teáskanál szódabikarbóna, 2 tojás, 25 g kakaópor, 2 teáskanál vaníliakivonat.

Egy kb. 20x30 cm-es formát kivajazunk, befedjük az alját hámozott, kimagozott körtével. Ha konzervet használunk, öntsük le a levét és csak a körtéket használjuk. A többi hozzávalót egy tálba öntjük, csomómentesre keverjük. Kicsit sűrűbb lesz a tészta, mint egy átlagos piskótatészta, de ezzel nem is lesz gond, mert a körte ereszt egy kis levet. Ezt a tésztát a körtére kanalazzunk, nagyjából elsimítjuk. 200-220°C-os sütőben sütjük 25-30 percig (ha a beleszúrt tűre nem tapad tészta, akkor van kész).
Nem lehet igazán szépen szeletelni, de nálunk ez nem is érdekes, mindenki nekiesik a sütinek kanállal. Nagyon finom, pedig nekem a körte nem kedvencem. Ha nem konzervet használunk, nagyjából akkor is megpuhul a körte.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése