2012. november 3., szombat

Piskótatekercs



Ez az a piskótarecept, ami sose hagy cserben. Először vizes piskótával próbálkoztam, de azt nem lehet feltekerni, mert ahhoz túl száraz, és törik. Nem kellett sokat keresnem, hogy találjak egy olyat, ami tekerhető. Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/piskotatekercs

Hozzávalók:
6 tojás, 6 púpos evőkanál porcukor, 6 (nem púpos) evőkanál liszt, 1 kávéskanál sütőpor, egy citrom reszelt héja, lekvár vagy valamilyen krém tölteléknek.

Ha van robotgépünk, akkor azzal az egész tojásokat a porcukorral együtt habbá verjük. Belereszeljük a citrom héját, és kanalanként adagolva hozzá a lisztet, tovább keverjük. Az utolsó két evőkanálnyi liszthez keverjük a sütőport, úgy szórjuk a tésztába. Sütőpapírral bélelünk egy tepsit (vagy kikenjük, lisztezzük), beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 200°C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. Egy száraz (!) konyharuhára borítjuk a piskótát még forrón, megkenjük lekvárral, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Úgy hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük. Szeletelés előtt megszórhatjuk porcukorral is.
Ha nincs robotgépünk, akkor szét kell választani a tojássárgát a fehérjétől. Összekeverni a tojássárgákat az összes hozzávalóval, végül a felvert habot hozzáadni. Kézzel nem fogjuk tudni rendesen felverni az egész tojásokat. Ne süssük pirosra a piskótát, mert akkor törni fog a széle tekerés közben. Mihelyt nem ragad tészta a beleszúrt tűre, vegyük ki a sütőből. Ha vajas krémmel akarjuk megkenni, akkor üresen kell feltekerni a piskótát, hagyni kihűlni, széttekerni, megkenni a krémmel, és visszatekerni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése