2012. október 1., hétfő

Édesköményes-tejszínes tészta



Adott egy darab édeskömény, amivel sürgősen csinálni kell valamit.
Keresgéltem az interneten, hogyan lehet ebből valami szósz szerű dolgot főzni, amit tésztával ennék, és találtam is egy egyszerű verziót (http://nemszofiaban.blogter.hu/404927/edeskomenyes-tejszines_teszta). Ennek alapján készítettem a sajátomat, és egészen jó lett.

Hozzávalók:
olaj, 1 vöröshagyma, 1 édeskömény, 2 dl tejszín, ételízesítő, só, őrölt fehérbors, szerecsendió, kb. 250 g tészta, víz.

Pici olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Közben hosszában négybe vágunk egy édesköményt, majd felszeleteljük. Én a szárát is felkarikáztam, de az jóval lassabban puhul, mint maga a kömény. A vöröshagymára öntjük és puhára pároljuk. Ha kell, néha öntünk alá egy kis vizet. Amikor megpuhult, felöntjük tejszínnel, fűszerezzük, és lassú tűzön besűrítjük. Közben sós vizet forralunk, beleöntjük a tésztát és megfőzzük. Leszűrjük, és az édesköményes öntettel tálaljuk.
Eddig még sose ettem semmit, aminek az édeskömény a fő alkotóeleme volt. Érdekes, enyhén ánizsos íze van, és bár nem szeretem az ánizst, egyáltalán nem zavart. Ez a mennyiség 2 főre elég.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése