2012. szeptember 16., vasárnap

Gombapaprikás



Nagyon nem arra készültem, hogy ennyire semmit se fogok postolni, de semmi se lett az orrba-szájba főzésből. Legalább most már van internetem, mert eddig az se volt. Igyekszem feltölteni valamit legalább hetente egyszer, aztán majd meglátjuk.

Hozzávalók:
500 g gomba, egy fej vöröshagyma, őrölt pirospaprika, ételízesítő, só, olaj, víz.
Nokedlihez: liszt, egy tojás, pici só, víz.

A vöröshagymát megpucoljuk, kockákra vágjuk, némi olajon üvegesre pároljuk. A megmosott, négybe vágott gombákat rádobjuk, kis ételízesítővel megszórjuk, és fedő alatt puhára pároljuk közepes tűzön. Ha nagyon le akarna sülni, egy kis vizet önthetünk rá, de a gomba levet ereszt. Amikor megpuhult, megszórjuk pirospaprikával (az itteni paprika kimondottan barna, azért van ilyen fura színe a képen), és ha nem elég sós, akkor sózzuk.
Közben sós vizet forralunk a nokedlihez. Kb. 250 g lisztből készült egy tojás és annyi víz hozzáadásával, hogy lágy tésztája legyen, mert azt könnyebb szaggatni. Ha felforrt a víz, akkor beleszaggatjuk a nokedlit. Nagyon gyorsan megfő, és feljön a víz felszínére. Leszűrjük és a gombához keverjük.
Nénicsőszködni kezdtem, és az "ügyfelem" eszméletlen válogatós, nem eszik meg semmit, amit nem ismer. Így elég nehéz receptekből főzni, főleg, hogy a nekem hétköznapinak számító ételeket se ismeri. Azért most, az ötödik itt töltött hetemre eljutottunk oda, hogy hajlandó enni a főztömből, úgyhogy talán gyakrabban fogok feltölteni recepteket. És nem feltétlenül ilyen ismert dolgokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése