2012. szeptember 27., csütörtök

Almaleves



Otthon feleannyi levest nem eszek, mint itt. Tudom, hogy ez szinte ugyanúgy néz ki, mint a körteleves, de mégse ugyanaz. Egy picit különbözik a recept (Dpg 68. könyv, Levesek), és ebbe vörösbort öntöttem. Továbbra sincs felbontva fehérbor, és legalább egy picit rózsaszín lett a leves. Nem olyan, mint a kompót.

Hozzávalók:
500 g alma, 1 dl bor, 1 citrom leve, 2 dl tejföl, 150 g cukor, 1 evőkanál liszt, 2 db szegfűszeg, 1 dl tejszín, 1 kávéskanál őrölt fahéj.

Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk. Megspricceljük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Felforralunk egy liter vizet a cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal. Hozzáadjuk az almát, és kb. 5 perc alatt puhára főzzük. Egy csipet sót, a tejfölt, a bort összekeverjük, hozzáadjuk a leveshez. A lisztet a tejszínnel csomómentesre keverjük, és lassú forrás közben óvatosan behabarjuk vele a levest. Felforraljuk és levesszük a tűzről. Lehűtve tálaljuk a levest.
Belefőztem a citrom héját is, csak habarás előtt vettem ki. Finom. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése