2012. július 23., hétfő

Mákos-barackos muffin



A Lidlben minden csütörtökön kiraknak három új receptet, amiket gyűrűs mappában lehet gyűjteni. Ez is onnan származik. Szeretem a mákos dolgokat, ez is nagyon ízlett.

Hozzávalók:
150 g darált mák, 2 dl tej, 150 g liszt, 1 csomag sütőpor, 1 citrom, 2 tojás, 150 g vaj, 150 g cukor, 150 g sárgabarackdzsem, 1 csomag vaníliás cukor.

A darált mákot langyos tejjel elkeverjük. A lisztet átszitáljuk, majd a sütőporral és az előre lereszelt citromhéjjal összekeverjük. Az egész tojásokat a szobahőmérsékletű vajjal és a cukorral krémmé keverjük. Végül egy nagyobb keverőtálban mindhármat elegyítjük. A muffinformákat félig töltjük a masszával, kávéskanálnyi (kemény) barackdzsemet teszünk a tetejére, majd a maradék tésztával kétharmad részig feltöltjük, és 180°C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.
Én annyit egyszerűsítettem a dolgon, hogy két tálban kevertem össze őket, egyikben a száraz, másikban a nedves hozzávalókat. Nálunk csak folyékony lekvár volt itthon, azért nem maradt egyben a muffin alján.
A mákot a tejjel hagyni kell egy kicsit állni, akkor felszívja a mák a folyadékot, és nem lesz túl híg a nyers tészta. A mennyisége is pontos 12 muffinhoz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése