2012. szeptember 19., szerda
Rántott leves
Kezdett már ránk száradni egy kenyérvég, és nem akartam kidobni. Ehhez a leveshez meg a pirított kenyérkockák nagyon jól mennek, és az egész gyorsan megvan. A néni nem evett belőle, lesz@rom. Ezt már a homlokomra is tetováltathatnám.
Hozzávalók:
köménymag, olaj, liszt, őrölt pirospaprika, víz, 2 (vagy több) tojás, ételízesítő.
Egy kisebb fazékban kb. egy evőkanálnyi olajon egy teáskanálnyi köménymagot addig hevítünk, amíg pattogni nem kezd. Akkor egy evőkanál lisztet rászórunk és megpirítjuk. Kis pirospaprikával megszórjuk és felengedjük vízzel. Sóval, ételízesítővel ízesítjük és felforraljuk (vigyázzunk, mert könnyen kifut). Egy tányérban két tojást villával összekeverünk, és a forró levesbe öntjük, a villával folyamatosan keverve. Ismét felforraljuk, addigra megfő benne a tojás is.
Egy serpenyőben pici olajon kockára vágott száraz kenyeret pirítunk, és azzal tálaljuk a levest.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése