2012. június 9., szombat

Spenótmuffin fetával


Pár napja léböjtözni kezdtem, ez azt jelenti, hogy a gyümölcscentrifugából kijövő pép itt marad a nyakamon, mert csak a levét iszom. Azt a zöldségtrutyit nagyon jól fel lehet használni ehhez a muffinhoz. A gyümölcspép jó lesz réteshez.

Hozzávalók 12 darabhoz:
150 g mélyhűtött spenót (vagy egyéb zöldség finomra vágva vagy pépesítve), 2 tojás, 200 g (feta) sajt, 250 g liszt, 1 teáskanál só, 3 teáskanál sütőpor, 0,8 dl olaj, 3 dl író (vagy tej egy kis tejföllel elkeverve).

A spenótot kiolvasztjuk, a sajtot apró kockákra vágjuk, a formát vagy kikenjük, vagy papírkapszlikkal borítjuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (ez fontos, a muffint mindig előmelegített sütőbe tegyük!), a tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük, a nedveseket (tojás, olaj, író, spenót) egy másik tálban elvegyítjük. Ha a sütő elég meleg, akkor a száraz és a nedves hozzávalókat gyors mozdulatokkal összekeverjük (nem szabad túl sokáig kevergetni, mert sűrű lesz), a forma mélyedéseibe adagoljuk. Kb. 15-20 perc alatt halvány pirosra sütjük. 5 percig hagyjuk még a formában hűlni, utána kivesszük, melegen tálaljuk.
Az én verzióm nem spenótos, hanem uborkás lett, és melegen mindenkinek túl "zöldízű" volt. Hidegen már nem. Különféle zöldségekkel is ki lehet próbálni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése