2012. június 9., szombat
Spenótmuffin fetával
Pár napja léböjtözni kezdtem, ez azt jelenti, hogy a gyümölcscentrifugából kijövő pép itt marad a nyakamon, mert csak a levét iszom. Azt a zöldségtrutyit nagyon jól fel lehet használni ehhez a muffinhoz. A gyümölcspép jó lesz réteshez.
Hozzávalók 12 darabhoz:
150 g mélyhűtött spenót (vagy egyéb zöldség finomra vágva vagy pépesítve), 2 tojás, 200 g (feta) sajt, 250 g liszt, 1 teáskanál só, 3 teáskanál sütőpor, 0,8 dl olaj, 3 dl író (vagy tej egy kis tejföllel elkeverve).
A spenótot kiolvasztjuk, a sajtot apró kockákra vágjuk, a formát vagy kikenjük, vagy papírkapszlikkal borítjuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (ez fontos, a muffint mindig előmelegített sütőbe tegyük!), a tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük, a nedveseket (tojás, olaj, író, spenót) egy másik tálban elvegyítjük. Ha a sütő elég meleg, akkor a száraz és a nedves hozzávalókat gyors mozdulatokkal összekeverjük (nem szabad túl sokáig kevergetni, mert sűrű lesz), a forma mélyedéseibe adagoljuk. Kb. 15-20 perc alatt halvány pirosra sütjük. 5 percig hagyjuk még a formában hűlni, utána kivesszük, melegen tálaljuk.
Az én verzióm nem spenótos, hanem uborkás lett, és melegen mindenkinek túl "zöldízű" volt. Hidegen már nem. Különféle zöldségekkel is ki lehet próbálni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése