2012. június 4., hétfő

Márványos kuglóf I.



Egy újabb recept Hargitai György: 33 édesség lépésről lépésre című könyvéből. Egyszerű, finom és gyors. Meg lehet szórni porcukorral vagy bevonni csokoládéval, én nem tettem.

Hozzávalók:
250 g vaj/margarin, 250 g cukor, 6 tojás,
1 csomag sütőpor, 250 g liszt,
1 evőkanál keserű kakaópor.

A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokat egyenként hozzáadva tovább habosítjuk. A sütőporos lisztet laza mozdulatokkal hozzákeverjük. Kettéosztjuk, az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük a fehér massza felét, ráöntjük a kakaósat, arra pedig a maradék fehéret (fordítva is lehet, a kakaósat felezve). Előmelegített sütőben, közepes lángon 180°C-on kb. 40-50 percig sütjük, amíg a beleszúrt fogpiszkálóra vagy kötőtűre nem ragad nyers massza.
Egy kicsit változtattam az eredeti recepten, a fehér masszához adtam egy tasak vaníliás cukrot is. És nem kevertem össze a kétfajta tésztát, szerintem így szebb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése