2014. november 16., vasárnap

Tepsis brassói


Az egyik drótpostagalambos gyűjtemény a forrás. Nem rossz, viszont sokkal szárazabb, mint ahogy mi készítjük a brassóit a "családi recept" alapján, és nekem a saját verziónk az alap. Majd egyszer azt is leírom, ha azt főzünk.

Hozzávalók:
600 g sertéstarja vagy -lapocka, 200 g füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, 600 g burgonya.

A hússzeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, fokhagymareszelékkel mindkét oldalát bedörzsöljük, és állni hagyjuk, majd csíkokra vágjuk. Eközben a füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. A szálasra vágott vöröshagymát a szalonnazsírban üvegesre pirítjuk, rátesszük a csíkokra vágott húst. Bőven meghintjük majoránnával, fekete borssal. Fedő alatt, lassú tűzön csaknem készre pirítjuk. A burgonyát meghámozzuk, vékony hasábokra (vagy kis kockákra) vágjuk, összekeverjük a hússal, tepsibe öntjük, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük. Kovászos uborka illik hozzá. 
Mi csalamádéval ettük, kell hozzá valamilyen savanyúság, mert nincs szaftja az ételnek. Finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése