2014. november 7., péntek

Céklatorta csokival

Valahogy meg voltam győződve arról, hogy tele vagyok céklás receptekkel, ehhez képest semmit se találtam. Úgyhogy kerestem egyet a neten (http://www.nosalty.hu/recept/ceklatorta-csokival) kipróbálásra.
Gondolkodtam rajta, hogy elhagyjam-e a csokit a tetejéről (cukorbeteg családtag), szerencsére úgy döntöttem, hogy jobb lesz azzal. Tényleg hiányozna róla. Ez a ganache pár óra alatt elég jól megszilárdul, legalábbis nem marad folyós. Nálunk főzőtejszín volt itthon, azzal is ugyanolyan jó.
Figyelembe vettem a hozzászólásokat, úgyhogy a csokimázból fél adagot csináltam, ennyi elég is volt, a tésztába pedig másfél deci olajat öntöttem a megadott 2 deci helyett. Az is elég.
Magát a receptet nem másolom be ide, mert ugye eleve fent van a neten. Annyit azért hozzáfűznék, hogy ha valaki nem szereti a cékla ízét, akkor alighanem jobb, ha kihagyja ezt a süteményt, mert én érzem rajta a céklaízt. A családom (állítólag) nem, de különben se lenne probléma, mert mindannyian szeretjük a céklát. Nagyon könnyed, szinte foszlós tésztája van, és a cékla miatt nem is szárad ki másnapra sem. Finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése