Mostanában nem főzök receptek alapján, csak sütök.
Az eredeti leírásban szereplő krémmennyiséget megdupláztam, mert jobban szeretem úgy a süteményeket, ha nem a tészta vastagabb, hanem a krémréteg, márpedig a képen láthatóan kevesebb volt a krém.
Hozzávalók:
Tészta: 300 g porcukor, 4 tojás, 4 evőkanál víz, 100 g darált dió (zsiradék nélkül megpirítva), 200 g liszt, fél csomag sütőpor.
Krém: 1 liter tej, 12 púpos evőkanál liszt, 2 csomag vaníliás cukor, 500 g vaj vagy margarin, 400 g porcukor (ez már a duplázott mennyiség).
A tetejére tortabevonó.
A tésztához a porcukrot, a tojássárgákat a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a lisztet, sütőport, végül a négy tojás fehérjéből vert kemény habot. Zsírozott-lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. A krémhez a tejet, a lisztet, vaníliás cukrot sűrűre főzzük.
Amikor minden kihűlt, a vajat habosra keverjük a porcukorral, jól elkeverjük a krémben, és a hideg tésztára kenjük. A sütemény tetejét olvasztott tortabevonóval vonjuk be. Mielőtt megkeményedik, rajzoljuk be a szeleteket, különben kénytelenek leszünk forró vízbe mártogatott késsel szeletelni, mert törni fog a csokibevonat. Szerintem az én házi készítésű csokimázam nem szilárdulna meg a tetején, mert krémrétegen nem szokott.
Finom sütemény, csak jól le kell hűteni, hogy normálisan lehessen szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése