2014. január 4., szombat

Gyömbéres linzercsillagok fahéjas cukorral

Ez is az egyik Rama-kötetből származik, biztosan fent van a sütigyár.hu oldalon is. Egyszerű, bár nem olyan gyors. Ha nem csillag alakúra szaggatjuk, akkor haladósabb, de ennél a formánál rengeteg hulladék van, jópárszor össze kell gyúrni a tésztát és újra nyújtani. Fele adagot készítettem, ez is bőven elég volt.

Hozzávalók:
600 g liszt + a nyújtáshoz, 400 g margarin, 200 g porcukor, 2 tojássárga, 1 tasak vanillincukor, 1 teáskanál friss gyömbérreszelék (helyettesíthető gyömbérporral).
A tetejére: 1 tojás, 1 evőkanál őrölt fahéj, 120 g kristálycukor.

A hozzávalókat tésztává gyúrjuk, és egy órát hűvös helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, formára szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, a tetejüket tojással megkenjük, majd a fahéjjal elkevert kristálycukorral gazdagon megszórjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A tepsibe egész közel is rakhatjuk őket egymáshoz, mert nincs a tésztában sütőpor, nem fog megnőni a sütemény. A tetejüket nem egész tojással, hanem a maradék fehérjével kentem csak meg. Gyorsan sül, mert vékony és a csillagok csücskei is pirulnak rövid idő alatt. Finom és mutatós.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése