2014. január 3., péntek

Egyszerű csokoládés keksz

Gyűjtöm a Rama receptfüzeteit, amiket vonalkódért lehet kapni az év második felében. Ez a recept az egyik ilyen füzetből való. Egyszerű, ahogy a neve is mutatja, és finom is.

Hozzávalók:
200 g szobahőmérsékletű margarin, 2 dl (200 g) kristálycukor, 1 tojás, 5 dl (350 g) finomliszt, 2 evőkanál keserű kakaópor, 2 kávéskanál sütőpor, fél csomag vaníliás cukor.
A tetejére: 1 tojás, 3 evőkanál kristálycukor.

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. 6 egyenlő részre osztjuk, és egyenként jó ujjnyi vastagságú rudat sodrunk belőle, amiket egymás mellé, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe fektetünk. A tetejüket ujjunkkal kissé ellapítjuk úgy, hogy kétujjnyi széles tésztacsíkokat kapjunk. Felvert tojással mindegyiket lekenjük, megszórjuk a cukorral. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb lánggal (200°C) kb. 15 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy átsüljön, de nehogy kiszáradjon. Ha megsült, még melegen szeleteljük fel. Ha kihűlt, jól záródó fémdobozba rakjuk.
Ahogy megsült, azonnal felszeleteltem, mert ahogy hűl, úgy keményedik. Jó ropogós marad jól lezárt dobozban. Nagyon egyszerű keksz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése