2014. január 19., vasárnap

Fahéjas karikák

Nos, igen. Nem volt türelmem karikákat sodorgatni, úgyhogy lisztezett deszkán kinyújtottam a tésztát és csíkokra vágtam. Így is finom, és jól is néz ki. Egy Váncza-recept.

Hozzávalók:
300 g liszt, egy csomag sütőpor, egy tojás, 180 g zsír (vagy 200 g margarin), fél csomag vaníliás cukor, késhegynyi őrölt fahéj, 120 g cukor, 1 szelet reszelt csokoládé.

A lisztet sütőporral elkeverjük, zsírt, 1 egész tojást, ½ csomag vanilincukrot, 1 szelet reszelt csokoládét (nálam ez kb. 25 g volt, nem tudom, mennyit értenek egy szelet alatt), fahéjat és 12 deka cukrot gyúrunk hozzá. Az omlós tésztát ujjnyi vastag rudakká sodorjuk, melyekből karikákat hajtunk. Zsírozott (vagy sütőpapírral bélelt) tepsiben sütjük. Kihűlés után forró víz fölött olvasztott főzőcsokoládéba mártogathatjuk (ehhez se volt türelmem). 
Nem ujjnyi vastagra nyújtottam a tésztát, hanem legfeljebb fél centire. Mivel elég vékony, gyorsan sül, vigyázni kell, nehogy megégjen. Finom omlós keksz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése