2013. szeptember 19., csütörtök

Rakott tészta

Nincs rá külön recept, csak összeütöttem itthon valamit. Sokféleképp lehet rakott tésztát készíteni, ízlés kérdése az egész.
Fél kiló tésztát félpuhára főztem sós vízben, és amíg az elkészült, mártást készítettem. Egy fej vöröshagymát apró kockákra vágtam, megdinszteltem, ráöntöttem fél kiló darált húst, pirítottam egy kicsit, hogy ne legyen teljesen nyers. Felöntöttem paradicsomlével, fűszereztem (pizzafűszer, őrölt bors, só, ételízesítő, oregano, kakukkfű). Amikor elkészült a tészta, egy tálban összekevertem a szósszal, egy tűzálló edénybe öntöttem, reszelt sajttal megszórtam, és a sütőben közepes hőmérsékleten addig sütöttem, amíg a sajt rá nem pirult.
Korábban készült már tejszínes-gombás, tejszínes-sonkás, illetve tejszínes-cukkinis mártással is, nekem a paradicsomos és a tejszínes-sonkás tetszik a legjobban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése