Az eredeti recept fent van a neten, úgyhogy nem gépelem be: http://www.limarapeksege.hu/2009/11/hagymas-pogacsa.html
Most sütöttem meg másodszor, és egy kicsit változtattam rajta. Ezúttal kis kockákra vágtam a hagymát (vöröshagymát, nem lilát), mert első alkalommal zavartak a hagymacsíkok, amikor szaggattam a pogácsát. Egy kicsit evés közben is zavartak, de az volt a kisebbik gondom.
Ráadásul nem volt időm annyit pihentetni a tésztát, amennyit Limara ír. Amikor rápakoltam a hagymát a tésztára és felhajtottam, akkor már nem pihentettem egy kicsit se, hanem azonnal elkezdtem kiszaggatni. Mire ezzel elkészültem, az első tepsinyi adagnak szerintem volt elég ideje kelni. Bekentem tojással és ment a sütőbe.
Ennyi hozzávalóból egy kelesztőtálnyi (kész) pogácsa lesz, én nagyon szeretem a hagymát, úgyhogy ez a pogácsa a három kedvencem egyike.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése