Van egy rugós perecformánk, azzal szoktam elkészíteni ezt a perecet, ez a név oka. Sok lesz belőle, omlós a tésztája, jó sajtos, szeretjük. Családi recept.
Hozzávalók:
750 g liszt, 250 g margarin, 100 g vaj, 1 kis pohár tejföl, 1 púpos evőkanál só, 2 tojás, 300 g reszelt sajt, 1 tasak szalalkáli, reszelt sajt a tetejére.
Összegyúrjuk a hozzávalókat (a 2 tojás is a tésztába kell), és egy lisztezett deszkán kb. fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát. Valamilyen szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral borított tepsibe közvetlenül egymás mellé rakjuk őket (nem fognak összesülni). Ha akarjuk, megkenhetjük tojással is a tetejét, én nem tettem, csak reszelt sajtot szórtam rájuk. 180°C-os sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirulnak a perecek.
Mivel ez nem leveles tészta, a szaggatáskor keletkező hulladékot össze lehet gyúrni, elnyújtani, kiszaggatni. Annyiszor, ahányszor kell, hogy elfogyjon a tészta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése