2013. március 3., vasárnap

Karamellmázas francia krémes



A recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/karamellmazas-francia-kremes
Nem akarom bemásolni ide a leírását, mert mindent úgy csináltam, ahogy az eredeti írja.
Az enyém igencsak máshogy néz ki, nagyobb tepsiben készült, úgyhogy a tejszínes rétegem sokkal vékonyabb lett. Ha legközelebb elkészítem, inkább fél liter tejszínt verek fel három csomag habfixálóval. A Lidlben kapható vajas tészta az alapja és a teteje. Lehet, hogy kicsit több instant kávét sikerült hozzáadnom a karamellhez (vagy túl sokáig karamellizáltam a cukrot), mert ez sokkal sötétebb, mint az eredeti.
Nagyon egyszerű és finom, tényleg olyan íze van, mint a krémesnek, ami a szüleim nagy kedvence. Valószínűleg rendszeres vendég lesz nálunk ez a sütemény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése