Teljesen máshogy néz ki, mint az eredeti képen, és nem is vagyok maradéktalanul elégedett vele, pedig nem variáltam sokat a leírtakkal.
Hozzávalók:
250 g liszt, 250 g margarin, 10 tojás, 250 g (vaníliás) porcukor, 250 g dió, reszelt citromhéj.
Tészta: A lisztet, a margarint és a tojások sárgáját jól kidolgozzuk, majd kis golyókat formálunk belőle (kb. 60 db). Hűtőbe tesszük, majd hagyjuk kihűlni. Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.
Töltelék: A tojások kemény habjába óvatosan beleforgatjuk a vaníliás porcukorral összekevert diót. A tésztalapokra 1-1 kávéskanál tölteléket teszünk, majd boríték formára hajtogatjuk. Előmelegített sütőben
világosra sütjük. A sütőből kivéve vaníliás porcukorba forgatjuk.Nekem nem volt türelmem golyózni meg egyenként nyújtogatni, úgyhogy az összegyúrt tésztát úgy ahogy volt, a tállal együtt betettem a hűtőbe, és elkészítettem a tölteléket, ami rengeteg volt. Kb. a fele meg is maradt, azokat habcsóknak megsütöttem. Nem lettek kemények, de legalább finomak. Szóval mire elkészült a töltelék, lehűlt a tészta. Vastagon meglisztezett deszkán kinyújtottam, és egy pohárral kiszaggattam. Van egy műanyag raviolikészítőnk, abba raktam a tésztalapokat, rá a tölteléket, és összenyomtam. Sütőpapírral borított tepsiben sütöttem meg őket, és ami a legnagyobb problémám volt, hogy sok margarin kisült a tésztából, szinte ki lehetett volna csorgatni a tepsiből. Mindegyik tepsinél ez történt, hárommal sütöttem, tehát nem mondhatom, hogy nem lett volna elég forró a sütő, és azért folyt meg a margarin. Konyhai papírtörlőre szedtem a sütiket, hogy leitassam a margarint.
Finom sütemény, de annyira azért nem jött be, hogy megérje ezt az egész macerát, és sok tojás is kell hozzá. A képen még nincs megszórva porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése