2013. március 31., vasárnap

Majonéz


Kézzel is ki lehet kavarni, de én inkább robotgéppel csináltam, úgy kevésbé időigényes, mert minél több olajat adtunk hozzá, annál nehezebb elkeverni. Ha valaki édesebben/sósabban/savanyúbban szereti, ízlés szerint ízesíthető, akár zöldfűszerekkel is.

Hozzávalók: 
2 tojássárga, 1 kávéskanál cukor, egy csipet só, 1 kávéskanál mustár, 1 kávéskanál (10%-os) ecet, 1 dl olaj, 2 dl tejföl.

A tojássárgát, cukrot, sót, mustárt, ecetet összekavarjuk. Az olajat cseppenként keverjük el vele (a géppel kb. kávéskanalanként adagoltam hozzá). Amikor az olajjal simára kavartuk, akkor tesszük bele a tejfölt (és a zöldfűszereket).
Hűtőben kell tárolni a tojás miatt. Húsvétkor nálunk ecetes tormával alap.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése