2013. március 31., vasárnap
Ecetes torma
Nálunk húsvét torma nélkül nem múlhat el, és nem boltban vesszük, mert sok van a kertben. Gyakorlatilag szinte kiirthatatlan.
A tormát megmossuk, gyümölcscentrifugával ledaráljuk. A levére nincs szükség. Cukros-ecetes vizet készítünk, és azzal öntjük fel egy kicsit a tormapépet. Üvegbe tesszük és hűtőben tároljuk, sokáig eláll. Ha nagyon erős, fogyasztás előtt nyissuk fel az üveget, és hagyjuk szellőzni fél órát, akkor a felső rétege enyhébb lesz. Megfázás ellen is nagyon hatásos.
A tormát lehetőleg nyílt helyen daráljuk le, mert kegyetlen, taknya-nyála egybefolyik tőle az embernek. Ha még a szél is fúj, nyert ügyünk van.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése