2013. július 7., vasárnap

Répás-almás pite



A léböjtből elég sok almás-répás trutymó maradt, mert nem volt szívem kidobni őket, úgyhogy elkészítettem az amerikai típusú pitetésztát (http://hunvamp.blogspot.hu/2013/06/amerikai-tipusu-piteteszta-nem-tudom-mi.html), az almás-répás sűrítményt elkevertem cukorral, fahéjjal, egy citrom lereszelt héjával és egy maréknyi mazsolával. A tészta egyharmadát kinyújtottam, rácsos formával kiszúrtam (egy kerek, kb. 30 cm átmérőjű forma, amit a cukrászdiszkontban vettem), a hulladék tésztát összegyúrtam a megmaradt kétharmaddal, ezt belenyomkodtam a kizsírozott piteformába úgy, hogy egy picit túllógjon a szélén. Megszórtam kenyérmorzsával, rápakoltam a tölteléket, befedtem a rácsos tésztával, a lelógó részeket felhajtottam, hogy egy kis pereme legyen, és előmelegített, kb. 180 fokos sütőben megsütöttem bő fél óra alatt. Nem egy nagy valami az egész, de ettől a rácsos borítástól jobban néz ki. Én mégis jobban szeretem a teljesen befedett pitét, a ráccsal megszenvedek.
Nem érzik a répa a tölteléken. Egy ilyen pitéhez kb. 8-10 közepes almát és 5-6 közepes sárgarépát egy gyümölcscentrifugán átnyomtam, és ennek a pépes részét használtam fel. Ehhez persze az kell, hogy ne csontszáraz legyen a pép, de az én gépem nem is úgy dolgozik, marad némi lé benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése