2013. június 29., szombat

Csokoládés muffin



Már megint léböjtözöm, úgyhogy nincs nagy sütés-főzés itthon. Amíg ez tart, addig alig fogok feltölteni receptet, mert nem akarom szabotálni magam.
Nem tudom, honnan származik a recept, kézzel írtam le az egyik füzetembe.

Hozzávalók:
250 g liszt, 1 zacskó sütőpor, 2 evőkanál keserű kakaópor, 120 g tejcsokoládé, 120 g fehér csokoládé, 100 g kristálycukor, 2 deci tej, 1 deci tejföl, 100 g vaj, 1 tojás.

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy tálba szitáljuk a száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, kristálycukor, sütőpor), keverjük össze őket. Egy másik tálba öntsük a nedveseket (tojás, olvasztott vaj, tej, tejföl), és összekeverve öntsük a szárazhoz. Az apróra tördelt csokoládédarabkákkal együtt keverjük el a tésztát, de ne keverjük túl, mert akkor túl sűrű lesz a kész sütemény. A sütőforma mélyedéseibe tegyünk 12 db papírhüvelyt, ezekbe osszuk el a tésztát egyenlő részben. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Nálunk csak étcsoki volt itthon, úgyhogy abból használtam fel 24 dekát úgy, hogy felolvasztottam, és a nedves részhez öntöttem, nem kockázgattam bele a tésztába. Szerintem így finomabb, de ez ízlés kérdése. Eddig ez a kedvenc csokis muffinunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése