2013. július 11., csütörtök

Carbonara spagetti

Ez egy nagyon egyszerű étel, nem is kell feltétlenül kiméregetni hozzá mindent. A recept egy szakácskönyvből való, ebből se készítettem még semmit, pedig nagyon szeretjük a tésztákat.

Hozzávalók:
50 g húsos szalonna, 100 g főtt sonka, 1 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vaj, 400 g spagetti, só, 40 g parmezán sajt, 40 g pecorino sajt, 3 tojás, 100 ml tejszín, bors.

A szalonnát és a sonkát apró kockákra daraboljuk. A fokhagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a szalonnát zsírjára sütjük benne. Hozzáadjuk a fokhagymát, és mintegy 2 percig tovább pirítjuk. A spagettit forrásban lévő sós vízben al dente főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. A tésztát a szalonnás serpenyőbe tesszük, és az egészet jól elkeverjük. A sajtokat finomra reszeljük. A tojásokat a tejszínnel és a sajtok felével összekeverjük, majd sóval, borssal fűszerezzük. A főtt sonkát hozzáadjuk, és a keveréket a spagettire öntjük. Az egészet jól elkeverjük, hogy a tojás elkezdjen megszilárdulni. A maradék sajtot a spagettihez adjuk, és azonnal tálaljuk.
Én nem szedtem ki a szalonnát meg a sonkát a serpenyőből, hanem arra raktam rá a tésztát, ráöntöttem a tojásos trutyit, amibe az összes sajtot beleöntöttem, és elkevertem. Jó meleg volt még az egész, úgyhogy meg is szilárdult rajta a tojás. Finom, de melegen, frissen az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése