Többféle zöldséget is ki lehet rántani, nem csak karfiolt és patisszont. Nem vagyok egy nagy karalábrajongó, de rántva nagy kedvencem. A lényeg, hogy vékonyra kell szeletelni, akkor megpuhul sütés közben, és nem is lesz igazán karalábíze. Ha vastagabbra sikerül (maximum 3-4 mm legyen), akkor egy kicsit elő kell főzni. Szerintem ez csak a keményebb zöldségekre vonatkozik, a tökre pl. nem, az nem marad nyers.
Meghámozzuk, felszeleteljük a tököt (vagy valami egyéb zöldséget). Enyhén besózzuk, majd a szokásos módon panírozzuk (először lisztbe, majd felvert, sós tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk), és forró zsiradékban pár perc alatt pirosra sütjük az első oldalán, utána megfordítjuk, és azt az oldalát is pirosra sütjük. Zöldséges újkrumplival, uborkasalátával vagy kovászos uborkával is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése