Ezt a receptet egyszer már kipróbáltam pár éve, és emlékeztem, hogy tetszett. Most is sok az alma a kertben, úgyhogy még egyszer nekifutottam az elkészítésnek, ha már akkoriban nem fényképeztem semmit.
Nem voltam benne biztos, hogyan is címkézzem fel, maradtam a főételnél.
Hozzávalók:
1 kg reszelt alma, kb. 500 g liszt, porcukor, őrölt fahéj, pirított zsemlemorzsa.
Lereszelünk egy kiló almát, összekeverjük annyi liszttel, amennyivel jól formálható massza lesz belőle (amennyit felvesz). Lobogó forró (sós) vízben kifőzzük (amikor feljön a víz felszínére, kész). Szaftos ételekhez kitűnő tejfellel meglocsolva vagy sajttal. Pirított zsemlemorzsába forgatva, vaníliás porcukorral meghintve desszert is lehet.
Amint az látható, én az édes verziót készítettem el. Még sose próbáltam köretként, sós ételekhez, de nem lehet rossz. Tényleg nem kell hozzá tojás. Az almából csak a magházat vágtam ki, nem pucoltam meg. Egy evőkanállal szaggattam bele a forró vízbe úgy, hogy mindig bele is mártottam a vízbe a kanalat, mert ragadós volt a tészta a fél kiló liszttel. Nekünk ízlik, és nagyon egyszerű.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése