2013. június 10., hétfő

Mustáros sült burgonya



Fogalmam sincs, hogy lehet ezt úgy lefényképezni, hogy étvágygerjesztően nézzen ki. Nem így.
Mindenesetre én nagyon szeretem. A recept egy újságkivágás, nem tudom, honnan. Talán egy Meglepetésből.

Hozzávalók: 
700 g burgonya, 30 g vaj, 30 g liszt, 3 dl tej, 120 g reszelt sajt, 1 evőkanál mustár, 3 szál újhagyma (vagy egy csokor snidling), só, bors.

Hámozzuk meg a burgonyát, és fél centis karikákra vágva sós vízben főzzük meg (lehetőleg ne főzzük szét). Közben készítsük el a mustáros szószt. Keverjük el a lisztet az olvasztott vajjal és a tejjel. Fűszerezzük és melegítsük fel. Kevergessük addig, míg sűrű nem lesz. Adjuk hozzá a mustárt és a reszelt sajt 3/4 részét. A burgonyát szűrjük le, tűzálló tálba téve öntsük rá a mártást. Szórjuk rá az apróra vágott hagymát és a maradék sajtot. Forró sütőben süssük aranysárgára.
Mivel mi nagyon szeretjük a hagymás dolgokat, a mustáros szószhoz először pirítok vöröshagymát a vajon, egy kicsit megpirítom rajta a lisztet is, azután öntöm fel tejjel. Így intenzívebb a hagymaíz. Snidlinggel szórtam meg a tetejét, mert van a kertünkben, de biztosan jó újhagymával is. Szerintem az a hagymás olvadt sajt a legjobb az egészben. Húshoz is lehet köretként enni, de nálunk így, magában főétel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése