2013. június 7., péntek

Bécsi citromos


Egyszerű és finom keksz. Kemény, úgyhogy ha puhábban szeretjük, nem árt kint hagyni a levegőn, nem lezárt dobozban pár napig.

Hozzávalók (kb. 25 db):
180 g liszt, 120 g porcukor, 250 g vaj, 2 citrom reszelt héja, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 teáskanál sütőpor, csipetnyi só, porcukor a szóráshoz.

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünkk két sütőlemezt. A lisztet, a kukoricalisztet, a sütőport és a sót tálba szitáljuk. A vajat a 12 dkg porcukorral egy másik tálban, robotgéppel a legmagasabb fokozaton habosra verjük. Hozzáadjuk a száraz adalékokat és a reszelt citromhéjat. Egymástól öt centi távolságra teáskanállal halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt lemezre. 12-15 perc alatt aranybarnára sül. A sütőben hagyjuk, amíg teljesen kihűl. Megszórjuk porcukorral.
Én nem szórtam meg cukorral, elég édes anélkül is. Nagyon soknak tűnt a vaj ennyi liszthez, de nincs tojás a tésztában, úgyhogy tényleg kellett a zsiradék. Jó íze van, kellemesen citromos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése