2012. november 16., péntek
Rizses csoki
Igen, tudom. De hol a rizs?! Az enyémből kimaradt, mert a közeli multiban nem találtam, úgyhogy vettem egy zacskó reggelizőizét, nem pelyhet, hanem golyót, és azt raktam bele. Nem ázott el, pedig tartottam tőle, mert a pohár alján is van egy rakás. Családi recept.
Hozzávalók:
500 g cukor, 1,5 deci víz, 2-3 evőkanál kakaópor (nem cukrozott), 1 csomag vaníliás cukor, 1 evőkanál ecet, 240 g (zsíros) tejpor, 50 g vaj, 1 csomag puffasztott rizs.
A vizet a cukorral addig forraljuk, amíg teljesen feloldódnak a cukorkristályok. Levesszük a tűzről, és addig hagyjuk hűlni, amíg a tejport, a kakaóport és a vaníliás cukrot csomómentesen összekeverjük. Hozzáadjuk a sziruphoz, alaposan elkeverjük, majd beleöntünk egy evőkanál 20%-os ecetet. 10%-osból egy kicsit több kell, ez elvesz a csoki émelygősségéből, mert még így is jó édes lesz. Ezután hozzáadjuk a vajat, egyneművé keverjük a csokit, majd a rizzsel is elegyítjük. Poharakba vagy kisebb tálakba öntjük és hagyjuk kihűlni.
A rizs fel fog jönni a felszínre, és nem ázik el. A csoki nem olyan kemény, mint a táblás verziók, de elég masszív, kanállal lehet enni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése